Pujada al Puig de Massanella

Grau de dificultat: Alta

Duració total: 5 hores sense parades

Accés: S’hi pot arribar amb autobús de línia des de Palma. Amb vehicle propi, heu de seguir l’autopista Ma-13 fins a Inca i des d’allà la carretera Ma-2130 fins a la urbanització Es Guix

Punt de partida: Urbanizació Es Guix

Ruta circular: Si

Itinerari senyalitzat: No

Època recomanada: Tot l'any

En el quilòmetre 14,8 de la carretera, just abans del coll de sa Batalla trobam un indicador amb el plànol de la zona. L'ampla pista porta fins a la barrera de la finca de Comafreda on hem d’abonar l’import d’entrada a la finca. Consulteu les tarifes a la pàgina web Puig de Massanella.

 

Una vegada al coll de Mancor o de sa Línia trobam dos grans pilons de pedra que indiquen les tres direccions possibles: cap a Mancor, cap a Lluc i cap al cim del Massanella. Molt prop es troba la primera de les cases de neu del massís del Massanella: la casa de neu Major que és la situada a menor altura; les dues següents es troben ja al pla de sa Neu, prop del cim.

 

Des del Coll de Sa Línia parteix el tirany que porta al cim. Es tracta de l'antic camí dels nevaters. Cal seguir en compte el tirany que ens portaran fins al pla de sa Neu i d’allà al cim del puig. Encara trobarem però un altre piló de pedra que indica dues pujades alternatives cap el cim: la de la dreta és la més directa seguint l’antic camí dels nevaters; la de l’esquerra passa per la font de s’Avenc.