GR-221

Etapa 6: Muleta-Tossals Verds

Grau de dificultat: Mitjana

Durada total: 8 hores i 55 minuts sense aturades

Accés: S’hi pot accedir amb autobús de línia o amb tramvia des de Sóller. Amb vehicle propi, heu de seguir la carretera Ma-11 fins al port de Sóller i seguir les indicacions

Punt de partida: Refugi de Muleta

Ruta circular: No

Itinerario señalizado: Només fins al coll de l’Ofre

Época recomendada: Tot l'any

L’itinerari discorre per la vall de Sóller, el barranc de Biniaraix i les valls de l’Ofre, Cúber i Almallutx. Enllaça el refugi de Muleta, en el port de Sóller, amb el refugi de Tossals Verds ja en el terme municipal d’Escorca. Està totalment senyalitzat.

 

Dos són els punts més destacables d’aquest itinerari, tot ell d’una bellesa superba: el camí del barranc de Biniaraix i el pla de Cúber. El barranc deBiniaraix era la única via de comunicació de la vall de Sóller amb les valls del’Ofre, Cúber i Lluc i és un dels exemples més espectaculars de la tècnicaconstructiva de la pedra en sec. Els marges s’enfilen pels costers a dreta iesquerra fins arribar al roquissar evidenciant la tenacitat d’uns pagesos quelluitaven per arrancar a la muntanya terres aptes pel cultiu. En arribar alcoll de l’Ofre gaudim d’una vista espectacular del pla de Cúber, altiplàenvoltat per les muntanyes més altes de la serra amb el puig Major de SonTorrella al cap davant.