Sa Costera

Grau de dificultat: Mitjana

Duració total: 3 hores i 15 minuts sense aturades

Accés: S’hi pot arribar amb autobús de línia des del Port de Sóller (cada dia  d’abril a octubre a les 9 hores, excepte diumenges). Amb vehicle propi, heu de seguir la carretera Ma-10 des de Sóller cap a Lluc, fins al quilòmetre 44,8

Punt de partida: Mirador de ses Barques

Ruta circular: No

Itinerari senyalitzat:

Època recomanada: Tot l'any

En una primera part transcorre per una pista de terra en franca baixada, per marjades d’olivars. Passarem per les terres de les possessions de Bàlitx d’Amunt, Bàlitx d’Enmig i Bàlitx d’Avall, dedicada a agroturisme. A partir d’aquí el camí es comença a enfilar fins arribar al coll de Biniamar, punt més alt de la ruta. La baixada des del coll ens portarà prompte vora la mar. Aquí esdevé un autèntic mirador serpentejant planer, aferrat al penya-segat.

 

A meitat de camí una bifurcació assenyala la baixada fins a la fàbrica que va subministrar electricitat a Sóller fins al 1962. Retornam al camí principal per a seguir la ruta cap a cala Tuent.

 

Des de cala Tuent existeix la possibilitat de tornar en barca cap al Port de Sóller. La companya Barcos Azules ofereix un servei espacial de Taxi Boat que realitza la travesia entre el port de Sóller i cala Tuent.

 

També es pot continuar fins a sa Calobra (implica una hora més de camí) i tornar en vaixell des d’allà amb Barcos Azules, que realitza sortides diàries entre el port de Sóller i Sa Calobra, o bé en autobús de línia cap a Escorca i Lluc (15:00 només d’abril a octubre i de dilluns a dissabte, a confirmar a la web del Consorci de Transports de Mallorca).